Yin yoga

Mijn focus ligt bij de yin yoga. Deze vorm van yoga spreekt mij het meeste aan. Ik vind het belangrijk om vanuit je hoofd echt in je lichaam te zakken, je spieren te (leren) ontspannen en je eigen grenzen op te zoeken. In een soms oncomfortabele houding ga je op zoek naar de stilte.

 

Door de spieren los te laten kom je dieper in het lichaam en zorg je voor stretch op het bindweefsel en de gewrichten. Daarvoor houden we de houdingen (asana's) 3-5 minuten aan en zo wordt het bindweefsel gestimuleerd. Maar wat is bindweefsel?  

Bindweefsel is zacht, rekbaar weefsel dat in je gehele lichaam voorkomt. Je kunt het zien als de lijm die alle onderdelen van je lichaam bij elkaar houdt. Ook beschermt het je organen en kapselt zenuwen, bloedvaten en lymfebanen in. Het verbind je huid met je spieren en zorgt voor isolatie. En het zorgt voor soepele gewrichten. 

 

Stress, een verkeerde houding en gebrek aan beweging zorgen voor verklevingen in het bindweefsel: je lichaam voelt stijf. Yin yoga helpt dit proces tegen te gaan door extra hyaluronzuur aan te maken. Dit kun je zien als smeermiddel voor je gewrichten en zorgt voor meer flexibiliteit in je lichaam. 


Lesrooster

Vaste lessen in Driebergen

Op donderdagavond geef ik twee lessen in Driebergen.

Deze lessen zijn ook online te volgen via Zoom, of achteraf te volgen via een linkje.

Laat het me weten als je online mee wilt doen!

 

19:00-20:15 uur: Yin yoga 

20:30-21:45 uur: Yin flow yoga 

 

Alle lessen kosten 12,50 euro per les. 

De lessen worden gegeven bij yogaschool Vionté, Zonstraat 112 Driebergen.